Flere elbiler fra Honda på vej

  • 0
  • maj 11, 2022
honda-elbil.png

Honda har afsløret virksomhedens langsigtede planer inden for elektrificering. Virksomheden samler kræfter for at styrke sin elektrificeringsinvestering.

10. maj 2022


Fra nu af og frem til anden halvdel af 2020’erne vil Honda introducere elbilmodeller rettet specifikt mod forskellige markeder. I Nordamerika vil der blive lanceret to nye elbiler i SUV-segmentet i 2024. I Kina vil der blive introduceret ti nye elbilmodeller frem til 2027. På hjemmemarkedet Japan vil Honda frigive en minibil til kommercielt brug i begyndelsen af ​​2024, efterfulgt af minibiler og elektriske SUV’er til det private marked. Derefter vil Honda introducere de bedste elbilmodeller globalt – forudsat at elbiler bliver bredt etablerede og populære.

En specifik elbil-platform, Honda e:Architecture, som indeholder både en hardware- og softwareplatform, vil blive brugt i 2026. Softwareplatformens applikationslager omfatter Honda SENSING og Honda CONNECT. Gennem sit partnerskab med GM (General Motors) planlægger Honda at introducere biler til overkommelige priser i 2027. Priser og rækkevidde vil være lige så konkurrencedygtige som brændstofdrevne køretøjer, og introduktionen begynder med det nordamerikanske marked.

30 nye modeller
I alt betyder det, at Honda planlægger at lancere 30 forskellige elbilmodeller globalt i 2030. Det drejer sig om produktion af mere end to millioner biler om året. To produktionsanlæg i Kina og et i Nordamerika er planlagt til elbiler.

For at styrke elektrificeringsinvesteringen flytter Honda sine ressourcer til en organisation, Business Development Operations, fra tidligere at have været organiseret efter produktområde, det vil sige motorcykler, biler og kraftaggregater Power Products. Det betyder, at udviklingshastigheden og synergierne forventes at stige. De pågældende ressourcer er ekspertise inden for teknologiområder, der vurderes at være afgørende for Hondas fremtidige konkurrenceevne, såsom elektrificerede produkter og tjenester, batteri, energi, Mobile Power Pack, brint og software.

Hondas elektriske rækkevidde